Els restauradors de la Plaça Reial asfixiats per l’impost de terrasses: fins a un 61% d’increment al 2020 tot i estar tancats

La falta de turisme, la restricció d’horaris en la restauració i l’exagerada taxa de terrasses ofeguen els restauradors de la Plaça Reial.

Malgrat la bonificació del 75% de l’Ajuntament per la Covid-19, l’import de la taxa de terrasses s’ha incrementat en alguns casos fins a un 61% l’any 2020 respecte al 2019, a causa de la gran pujada d’impostos que va dur a terme el Consistori poc abans de la pandèmia.

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial urgeix a una revisió per a reclassificar la zona com a categoria 1.

Més del 50% d’establiments de la Plaça Reial no han pogut obrir les seves portes des de l’inici de la pandèmia.

Abans de l’arribada de la pandèmia, els restauradors de la Plaça Reial ja van denunciar la situació abusiva a l’Ajuntament de Barcelona per l’increment del mil cent per cent (1100%) de la taxa de terrasses, el més important augment de totes les zones de la ciutat, multiplicant per 11 el valor de l’impost.

Després d’aquest any de pandèmia, la plaça Reial ha estat pràcticament buida i les famílies empresàries que regenten aquests locals des de fa dues i tres generacions, no entenen la manca de sensibilitat de l’Ajuntament de Barcelona, que els obliga a assumir un increment de fins al 61% en l’impost de terrasses quan han estat tancats des de l’inici de la pandèmia. Totes aquestes empreses familiars han hagut d’endeutar-se demanant ICOs i estan lluitant per sobreviure i per preservar els 500 llocs de treball que estan en joc.

A petició de l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial va encarregar un informe tècnic-econòmic que va ser presentat en el termini estipulat per fer al·legacions, amb la proposta de l’Associació de substituir la categoria “0” de la Plaça Reial per la categoria “1” de l’ordenança fiscal 3.10. L’oferta de restauració, hostaleria i oci nocturn de Plaça Reial fa anys que batalla per atraure públic local barceloní, posant en marxa campanyes de dinamització per recuperar visites dels seus residents.

L’Associació reclama a l’Administració la màxima diligència en la revisió d’aquesta classificació per tal de preservar la continuïtat dels negocis de restauració de la Plaça Reial.

Més sobre Plaça Reial
L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, va néixer l’any 1999 sense afany de lucre i té com a finalitat promocionar la Plaça Reial de Barcelona des d’un punt de vista cultural, cívic i comercial. És un punt de trobada per a totes les persones, comerços i entitats que viuen, treballen o desenvolupen la seva activitat a la Plaça Reial, així com promotor d’agitació cultural de la Plaça i el seu entorn. L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial està oberta a la participació de totes aquelles persones que, com nosaltres, estimin aquest racó de Barcelona.

Més informació: www.lareial.com
Facebook: https://www.facebook.com/lareial/
Instagram: https://www.instagram.com/lareial/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdSj7ChsMuxsNEcJpqGdsCA